Wireless ipari park csarnokok – Unify vezeték nélküli hálózat kiépítés

Európa-szerte jól ismert kozmetikai és háztartásvegyipari márkák gyártását végzi Budapest található modern telephelyén ügyfelünk. A folyamatos bővülésük következtében az ipari park területén újabb és újabb raktárhelyiségeket kerülnek általuk használatba.

Egy új vállalatirányítási rendszer kerül bevezetése a cég életében. Az új vállalatirányítási rendszer egyik legfőbb új funkciója a nagy területen elhelyezkedő csarnokokban lévő termékek készletezése ki és bevételezése. Erre a célra a vállalatirányítási rendszer részeként adat gyűjtős vonalkódolvasó készülékek kerülnek beüzemelése és egy új vezeték nélküli hálózat rendszergazdai kivitelezése a projekt.

Rendszergazda szakembereinknek a feladata a projekten belül a meglévő számítógépes vezetékes hálózat és a vezeték nélküli hálózatnak a bővítése és újra tervezésére kérték fel.

A tervezésnél hangsúlyt fektetettek rendszergazda szakembereink az iparterületen lévő csarnokokban található vasszerkezetekre, mivel ezek a zavaró hatással és teljesítmény csökkenést okoznak egy vezeték nélküli hálózat működésben.

A vezeték nélküli hálózatieszközök kiválasztásánál a fő szempont volt a megbízhatóság és a professzionális üzemeltetési lehetőség menedzselhetőség. Rendszergazda referencia munkáinkat alapul véve a Ubiquiti Networks Unifi nagy hatótávolságú wireless eszközei kerültek beüzemelésre és felkonfigurálásra a csarnokokon belül az adatkommunikációra.

Mivel óriási alapterületen helyezkedik el az ipari park, az egyes csarnokok közötti kommunikációt is meg kellett oldani cégünk Rendszergazda szakembereinek, ezért szintén a Ubiquiti Networks gyártó 

kültéri nagy hatótávolságú antennái kerültek beüzemelésre. A kültéri antennák felszerelésénél és egymás rá láthatóságát úgy kellett biztosítani, hogy a csarnokok közötti kamionforgalom ne okozzon adatvesztést a hálózatban ezért rendszergazda szakembereink speciális emelőgépek segítségével a lehető legmagasabb pontra kerültek felrögzítésre a kültéri antennák.

A hálózat üzemeltetésnél a biztonság is elengedhetetlen szempont mivel ügyfelünk raktározási és készletkezelési adatait bizalmas információként üzleti titoknak kell kezelni. Ezért rendszergazda szakembereink a hálózat titkosítását és dokumentálás a legnagyobb biztonsági előírásokat alkalmazva végezték.