Újratervezés az utazásszervezőnél

Utazásszervezéssel foglalkozó ügyfelünk királyhágó úti irodájának a meglévő számítógépes hálózat fejlesztésére és modernizálása volt a feladata rendszergazda szakembereinknek.

A jelenlegi számítógépes hálózat részeként két darab rack szekrényben és az irodában rendszertelenül elhelyezett hálózati eszközök és szolgáltatói eszközök üzemeltek.

Első lépésként rendszergazda szakembereink a meglévő számítógépes hálózat előzetes újra tervezését végezték el.

A tervezésnél elsődleges szempont, aminek teljesülnie kellett, hogy az irodába lévő hálózati eszközök egy központi rack szekrénybe legyenek elhelyezve és ott felügyelve. A hálózati eszközök elhelyezésének a leegyeztetése után következett a kivitelezés megkezdése.
A számítógépes hálózat kivitelezést rendszergazda szakembereink munkaidőn kívül egy előre leegyeztetett időpontban hétvégén végezték. Ezzel nem akadályozva a folyamatos munkavégzést ügyfelünknél.

A számítógépes hálózat nyomvonal jó minőségű Schneider kábelcsatorna felhasználásával került kiépítésre a megfelelő rögzítő elemekkel együtt.

Az irodai bizonyos részeire teljesen új CAT 5e hálózati kábelt építettek ki rendszergazda szakembereink. Mivel a meglévő hálózat minősége részben vagy egészben nem volt megfelelő. 

A munkaállomásoknál található végpontvégződéseket szakembereink dupla, illetve szimpla falon kívüli aljzatok felszerelésévet élesítették be. A meglévő hálózati eszközök átköltöztetését és az irodai nyomvonal és kábelezést követően műszeres tesztelést végeztek rendszergazda szakembereink minden egyes hálózati végpontnál.

A műszeres tesztelést követően a központi rack szekrényben lévő hálózati eszközök beüzemelése és a végpontok beélesítése következett. A rack szekrényben lévő kábelek esztétikus elvezetése.

Az iroda azon része, ahol mobil eszközökkel történik a munkavégzés ott a vezeték nélküli hálózat is fejlesztésre került. A jelenleg használt vezeték nélküli eszközök lecserélésével, nagyobb hatótávolságú és stabilabb eszközöket üzemeltek be rendszergazda szakembereink. Az eszközök kiválasztásánál a Ubiquiti UAP-LR UniFi eszközökre esett a választás mivel ezek az eszközök magas rendelkezésre állást biztosítanak.