Újabb rendszer költöztetés a láthatáron

A negyedik kerületben található optikai termékeket forgalmazó ügyfelünk folyamatos bővülésének köszönhetően, a váci úton található jelenlegi irodaházon belül új irodába költözött. A teljes informatikai rendszerük átköltöztetésének a lebonyolításával bízták meg rendszergazda szakembereinket.

A költözés során az aktív telekommunikációs szolgáltatói eszközök is áthelyezésre kerültek, az irodaházon belül. Az eszközök áthelyezését rendszergazda szakembereink a szolgáltatókkal közösen leegyeztetve és megtervezve végezték el.
Az új irodai környezetben egy teljesen új CAT 5e vezetékes hálózat és szerver rack szekrényes környezet került kialakításra.

Szakembereink első fázisként az új irodai környezet felmérését, megtervezését végezték el. Az új beépítésre kerülő eszközökről árajánlat formájában tájékoztatták a cég vezetését. Az árajánlat jóváhagyása után megkezdődött a kivitelezés.

A kivitelezést munkaidőn kívül egy hétvégi napon végezték el rendszergazda szakembereink, így ügyfelünk bemutatótermének a zavartalan üzemelését biztosítva.
A hálózatépítés fő koncepciója egy teljesen új modern rack szekrényes környezet kialakítása, a nem használt hálózati és kommunikációs eszközök kiszerelése volt. Az új rack szekrény egy modern vonalvezetésű, minőségi fém és üveg alkatrészekből összeépített 18U rack szekrény.

A rack szekrény egyik fontos tulajdonsága a könnyű mozgatás, hogy szükség esetén a szerver szobában található magasfeszültségű kapcsolószekrény hozzáférhető legyen. Ezt rendszergazda szakembereink a szekrény görgős tartozékainak a felszerelésével oldották meg. A hálózat végpontok kiépítése az irodán belül található állmennyezetben vezették el rendszergazda szakembereink, minőségi hálózati kábelek felhasználásával. 

A hálózati végpontok bekötése prémium minőségű falon kívüli aljzatokkal történt.
Az új rack szekrény belső kialakítása is egy új koncepció alapján tervezték meg és kivitelezték rendszergazda szakembereink. A hálózati végpontok bekötésére egy új CAT 5e patch panel került beépítésre. Az egyéb eszközök számára egy új beépíthető polc struktúra került kialakításra.
Az így elkészült rack szekrény a hálózati eszközök, és a szerver számára egy átlátható és minőségi rack szekrényes környezet került kialakításra. Ami rendszergazda szakembereink számára gyorsan és hatékonyan felügyelhető.

A vezetékes hálózati végpontok bekötését követően rendszergazda szakembereink minden fali ajztatok, és a rack szekrényben található patch panel aljzatot leteszteltek, és műszeres diagnosztikát végeztek.

A hálózatépítés második szakaszában a vezeték nélküli wireless eszközök részere a hálózati kábel kiépítés következett. A vezetékek rendszergazda szakembereink szintén az irodában található állmennyezetben vezeték el. A vezeték nélküli eszközök elhelyezését is szintén egy előzetes tervezés alapján határozták meg rendszergazda szakembereink. A ubiquiti unifi gyártó által javasolt tervező szoftver segítségével, az irodai adottságok figyelembe vételével. Ennek eredményeként a jelenlegi eszközökkel elérhető legjobb wireless lefedettségű hálózat került kialakításra.