Rack szekrény átépítés Ipari területen

Rendszergazda szakembereink Budapest XIV kerületben lévő, ipari szellőzőrendszereket forgalmazó és gyártó ügyfelünk részére végeztek hálózat modernizálást és rack szekrény átépítés munkákat.

Mivel ügyfelünk az iparágon belül a piacvezetők között képviselteti magát, ezért a magas rendelkezésre állású informatikai rendszer elengedhetetlen a dinamikus fejlődéséhez. A folyamatos fejlődés következtében az informatikán belül a hálózat és a hálózati eszközök és a környezetük újra gondolása áttervezése kérték fel rendszergazda szakember csapatunkat. A projekt első fázisa az előzetes felmérések alapján és a felmerülő igények figyelembevételével, a hálózat megtervezése. Ezt követően rendszergazda szakembereink egy új hálózatra vonatkozó komplex ajánlatot készítettek a cég igényeinek megfelelően. Az árajánlat minden esetben tartalmazza a szükséges felhasznált anyagok tételes listáját, és a projekt rendszergazda munkadíját. Az árajánlat pozitív elbírálását követően egy előzetes időpontegyeztetés alapján szakembereink kitűzték a projekt megvalósításának a napját. Mivel a projekt az egész belső hálózatot érinti és teljes rendszer leállással járó munka, ezért munkaidőn kívül hétvégi időpontban végezték el rendszergazda szakembereink a hálózatépítési munkákat.

 

A megrendelt hálózati eszközöket és a rack szekrényt szakembereink speciális szállító járműveink segítségével szállították biztonságosan ügyfelünk részére. Ügyfelünk által használt irodai szerver kiszolgálók részére rendszergazda szakembereink egy 18U edzett üvegajtós álló rack szekrény környezett alakítottak ki. Így a szerver kiszolgálók a hozzá tartozó szerver szünetmentes tápegységek a fizikai behatásoktól biztonságba zárható környezetbe kerültek.

A rack szekrény kialakítása során rendszergazda szakembereink különös figyelmet fordítottak az eszközök túlfeszültség elleni védelmére. Ezt figyelembe véve kerültek beépítésre túlfeszültség védett elosztók az eszközök számára. A meglévő túlzsúfolt rack szekrényben lévő nem használt felesleges eszközök eltávolítását követően rendszergazda szakembereink újra tervezték a hálózati eszközök számára fenntartott rack szekrényt.

A nem használt eszközök eltávolítását követően a meglévő és aktív rack be építhető eszközöket rendszerezték szakembereink. A nem rack be szerelhető eszközök számára pedig rendszergazda szakembereink rack tálcákat és polcokat építettek be. Az eszközök rendszerezésénél elsődleges szempont az áltáthatóság és a megfelelő szellőzés és hűtés biztosításának az elérése volt. Amint kialakításra került a hálózati eszközöknek a végleges elrendezési struktúra, rendszergazda szakembereink fésűs panelok beépítésével és rack szekrénybe alkalmazott patch kábelek felhasználásával beélesítettek minden aktív hálózati végpontot. A hálózati eszközök számára fenntartott rack szekrényben is fő szempont volt a benne található aktív hálózati eszközök túlfeszültség védelme, ezért elengedhetetlen kelléke a rack szekrénynek a túlfeszültség védelemmel ellátott elosztók beépítése.

A projekt záró fázisaként ügyfelünk által használt belső Wireless hálózat került modernizálásra. A különböző márkájú és hatótávolságú eszközök kerültek egységesítésre. Cégünk rendszergazda szakembereinek a tervezési fázist követően a tapasztalataik alapján Ubiquiti Unifi hálózati eszközökre esett a választása. Amivel egy központosított és központilag menedzselhető nagy hatótávolságú, gyors és stabil Wireless hálózat került kivitelezésre.