Nyomdai infrastruktúra a Bécsi úton

A harmadik kerületi nyomdaipari ügyfelünk folyamatos növekedésének és fejlődésének köszönhetően a bécsi úton található iroda és üzlethelyiségből a vörösvári úton található nagyobb alapterületű iroda és üzlethelységbe költözött.

A cég teljes informatikai rendszerének a költöztetésével bízták meg rendszergazda szakembereinket. Az informatikai költözés során a rendszergazda szakembereinknek a cég teljes számítógépparkját beleértve az összes számítógép munkaállomást, a hozzá tartozó perifériákat monitor billentyűzet nyomtatók szakszerű átköltöztetését végezték el. A cég jelenleg használt hálózati eszközeit rack szekrényét és a benne üzemelő szervereit szünetmentes tápegységeit is megfelelő szekértelemmel költöztették át rendszergazda szakembereink.

A informatikai költözés lebonyolítása előtt rendszergazda szakembereink a cég vezetésével egy alapos és mindenre kiterjedő több körös egyeztetéseket és tervezési folyamatokat bonyolítottak le. A informatikai költöztetés projekt első fázisa az új iroda feltérképezése a meglévő hálózat műszeres tesztelésével, bevizsgálásával kezdték rendszergazda szakembereink. Ezt követően a cég igényeit figyelembe véve a meglévő hálózat bővítése és kivitelezésére került sor. 

A hálózat bővítése során számos végpont került kiépítésre a számítógép munkaállomások, az új biztonsági kamerarendszer részére. Az új végpontkiépítések is műszeres vizsgálattal tesztelték ki szakembereink.

A szolgáltató választásnál az elsődleges szempont, amit figyelembe vettek rendszergazda szakembereink a lehető legnagyobb és legstabilabb szimmetrikus internetkapcsolat kiépítése. A speciális vizsgálatok által használt egyedi fejlesztésű szoftverek és a cég központi intézményében használt telefonos rendszer a két intézmény között állandó két irányú szélessávú kapcsolatot igényel.

Az intézmény üzemelése során vezetékes és vezeték nélküli hálózati és internet elérést is szükséges biztosítani. Ezt szem elött tartva az épület bizonyos részeire rendszergazda szakembereink vezeték nélküli eszközök beüzemelését végezték el. A stabil és professzionális vezeték nélküli hálózati minőség elérése érdekében Ubiquiti Unifi eszközök kerültek beüzemelésre. 

Az irodán belüli hálózati kábeleket falon kívüli esztétikus kábelcsatornában kerültek elvezetésre. A hálózati nyomvonalat közösen a telephely vezetőivel leegyeztetve tervezték meg rendszergazda szakembereink. Mivel a meglévő hálózat kábelei szabadon hagyva lettek használva ezért számos külsérelmi nyom volt található rajtuk. Ennek következtében rendszergazda szakembereink az egész hálózat számára új Hikvision kábeleket építettek be.

Az iroda teljes belső átalakításának az első fázisainak az egyike a hálózat kiépítése, ezért az iroda elrendezése is teljes mértékben megváltozik. Rendszergazda szakembereink az ügyfelünk igényeihez igazodva ennek megfelelően helyezték el a számítógépek és egyéb eszközök nyomtatók hálózati csatlakozásához szükséges fali aljzatokat.

A telephelyen mivel több épület is található, ahol az értékesítés és a gépek tárolása szervizelése történik, ezért minden épületben szükséges a stabil és gyors hálózati kapcsolat. A terepviszonyokat és a helyi adottságokat figyelembe véve 1000 Mbps Ethernet powerline hálózati eszközök alkalmazásával kerültek összekötésre a nagy távolságban lévő épületegyüttesek.