Nagyobb iroda, nagyobb sávszélesség, még több adat

A 12 kerületben található komplex korrózióvédelem szolgáltatásokat nyújtó ügyfelünk saját irodaházán belüli informatikai eszközeik költöztetésével bízták meg rendszergazda szakembereinket.

Ügyfelünk cégcsoportjának a belső átszervezés következtében szükségessé vált az iroda székházukban található meglévő rack szekrény bővítése és az épületen belül áthelyezése, költöztetése. A rack szekrény és a benne található informatikai eszközök az épület második emeletéről az épület alagsorába kerültek áthelyezésre.

Rendszergazda szakembereink a projekt kivitelezése elött gondosan felmérték az ügyfelünk igényeit. A szükséges eszközöket közösen leegyeztették és a hivatalos árajánlat elfogadása után beszerzésre és beépítésre kerültek. Mivel ügyfelünknek a folyamatos fejlődése is szükségessé tette ezért nem a meglévő túlzsúfolt rack szekrény lett átköltöztetve. Hanem az előzetes felmérés során egy 18 U álló rack szekrény építettek be rendszergazda szakembereink.
A több telephelyes üzemeltetés és az állandó külső helyszíneken végzett munkák megkövetelik a stabil és gyors munkavégzést. Mind a belső hálózatot mind pedig a külső pontból való munkavégzést tekintve.

Ez a fő szempontot szem elött tartva rendszergazda szakembereink, egy új gigabites hálózati switch beüzemelése mellett döntöttek. 

Mivel ügyfelünknek több hálózati adattárolója üzemel az irodaházban található rack szekrényben, ezért a gyors hálózati elérés mellett a legfontosabb szempont az aktív eszközöknek a megfelelő hűtése. Ez a szempont a rack szekrény megfelelő méretének a kiválasztásában nagy szerepet játszott rendszergazda szakembereinknek.

A rack szekrény költöztetése és átépítése során, minden egyes informatikai eszközt alapos külső belső tisztítást végeztek el rendszergazda szakembereink.

A folyamatos rendelkezésre állás érdekében elengedhetetlen a nagy kapacitású és stabil szünetmentes tápegység a rack szekrényben. A meglévő szünetmentes tápegység bevizsgálását egy éles teszt következtében rendszergazda szakembereink lecserélték egy új generációs EATON szünetmentes tápegységre, ami egy teljes áramszünet esetén is biztosítja a zavartalan működést.

A projekt munka legutolsó fázisaként az új kialakított rendszer ledokumentálását és a rendszer átadását ügyfelünk részére végezték el rendszergazda szakembereink.