megcsavartuk ledugóztuk a hálózatot 

Mint az életben az informatikában is a szavaknak van jelentősége és tartalma. Rendszergazda szakembereink és cégünk számára a hálózat szó egyenlő a stabil hálózattal, a szerver szó egyenlő a gyors kiszolgálóval, a rack szekrény egyenlő az átláthatóság és igényeséggel.

Meglévő ügyfelünk ajánlásával újabb ügyfelünket tudhatjuk partnereink között. Mivel ajánlás útján érkezett cégünkhöz kedves új ügyfelünk, ezért a megszokottnál is kiemeltebben és körültekintőbben kezelték rendszergazda szakembereink a ránk váró projekteket. A rendszerfelmérés során a hálózat, hálózati eszközök, rack szekrény, szerver kiszolgáló, és a munkaállomások teljes körű tesztelése átvizsgálását végezték el rendszergazda szakembereink.

Az átvizsgálásról és a tesztek eredményéről egy mindenre kiterjedő szakvéleményt készítettek rendszergazda szakembereink ügyfelünk részére. Ezt a szakvéleményt elfogadva készültek el a projektekről az árajánlatok.

A legfontosabb és prioritásban első két projekt a hálózat és szerver kiszolgáló cseréje volt ezért ezt a két projektet egyidőben lehetett csak kivitelezni rendszergazda szakembereink számára. Ugyanis a gyors szerver elérés alapfeltétele a stabil hálózat.

A túlzsúfolt rack szekrényből elsődlegesen a nem használt eszközök és a használaton kívüli kábelek eltávolítását végezték el rendszergazda szakembereink. Ezt követően a teljes rack szekrény portalanítása következett.

A hálózat fejlesztés részeként a 10/100 MBit adatátvitelre képes rack switch helyett egy új 24 portos gigabit switch került beüzemelésre. Az internet útválasztó cseréje is elengedhetetlen volt a rack rendezés során mivel egy nem megfelelő biztonsági szinttel rendelkező eszköz üzemelt. 

Az eszközök és a hálózati kábelek cseréjét követően az új szerver kiszolgáló és a hozzá tartozó szünetmentes áramforrás foglalta el méltó helyét az igényesen kialakított rack szekrényben.

Az új szerver Microsoft platformon üzemelő fájlok és adatbázisok tárolására és kiszolgálására is alkalmas szervert üzemeltek be rendszergazda szakembereink. Másodlagos és egyben fő funkciója a távolról és külső helyszínen dolgozó kollégák kiszolgálása. Jelentős mennyiségű irodai alkalmazásból készül napi szinten dokumentum és file ezeknek a napi mentésének a biztosítása is feladata az új szervernek.

A jól kialakított rendszer utolsó fázisaként a megszokott és elengedhetetlen részét képző rendszer dokumentációval fejezték be rendszergazda szakembereink.