Költözik az Informatikai rendszer és a hálózat

A 4 kerületben található német tulajdonú gépészeti szerelvények gyártásával és forgalmazásával foglalkozó ügyfelünk irodaház felújítását végezték. 

A felújítás megkezdése elött az irodákban található eszközök ki és be költöztetésének a közreműködésével bízták meg rendszergazda szakembereinket. A belső felújítás első fázisaként az irodákban található számítógépeket és nyomtatókat költöztették ki rendszergazda szakembereink. A felújítás ideje alatt az irodaházban átmeneti jelleggel mobil irodák lettek kialakítva. 

A mobil munkaállomások kialakításához ideiglenes belső hálózat került kialakításra, plusz hálózati switch és hálózati kábelek beélesítésével.
A teljes iroda felújítás három lépcsőben lett elvégezve. A kivitelező szakemberek ahogy haladtak irodáról irodára a felújítással, úgy költöztették ki rendszergazda szakembereink az ügyfelünkkel folyamatosan egyeztetve az irodai informatikai eszközöket, a zavartalan munkavégzést ezzel biztosítva.
Amint befejeződött a teljes belső iroda felújítás, rendszergazda szakembereink a végleges helyére költöztetek vissza minden informatikai eszközt és perifériát. A költözés utolsó fázisaként ügyfelünk egyedi igényinek megfelelően az összes munkaállomás kábelkötegelése következett.

A kábelkötegeléshez egy előzetes és pontos felmérést végeztek rendszergazda szakembereink az ügyfelünk kéréseinek a figyelembevételével. A felmérés során a kábelek elvezetésének a nyomvonalát a perifériák pontos elhelyezését is leegyeztették.

A kábelkötegeléseket munkaidőn kívül hétvégi napon végezték el rendszergazda szakembereink, ezzel is biztosítva ügyfelünk zavartalan munka végzését.
A kábelkötegelések során kizárólag minőségi és előre kipróbált bevált segédanyagokat alkalmaztak rendszergazda szakembereink. A kábelek rögzítését speciális kábelkötegelőkkel és a munkaasztalokhoz való rögzítéséhez pedig speciális rögzítő tappancsok kerültek beépítésre. A kábelkötegelések során minden egyes számítógéphez tartozó kábel méretre vágva került kötegelésre. A kábelkötegelések során az elsődleges szempont az esztétikus és a láthatatlan kábel elvezetés mellett, a munkavédelemi szempontoknak is meg kell, hogy feleljen a kiépített hálózat.

A munkaállomásoknál található szünetmentes tápegységek, túlfeszültség védős elosztók, IP telefonok kábeleinek az esztétikus elvezetését és kötegelését is elvégezték rendszergazda szakembereink. Az UTP hálózati kábelek fizikai védelme érdekében esztétikus falon kívüli kábelcsatorna rendszer került kiépítésre.