Kazán Lazán

Ügyfelünk gázkészülék márkaszervíz. Gáz és fűtési rendszerek karbantartásával foglalkozik. Fóti iroda és székházában a meglévő informatikai infrastruktúra és hálózat korszerűsítése modernizálásával bízták meg rendszergazda szakembereinket.

Az előzetes egyeztetések és felmérések alapján, egy több lépcsős fejlesztési és modernizálási folyamat kezdődött. Első lépcsőként a meglévő informatikai rendszer felmérését végezték el rendszergazda szakembereink. Beleértve a meglévő Linux file szerver kiszolgálót, az összes kliens számítógépet, a hálózati eszközöket vezetékes és vezeték nélküli hálózat teszttelését diagnosztizálását.

A felmérést követően az igények leegyeztetésével egy átfogó és mindenre kiterjedő beruházási tervet készítettek rendszergazda szakembereink.
A második lépcsőként a kiszolgáló Linux szerver lecserélésre került egy Dell hardver specifikációs szerverre Windows 2012 szerver operációs rendszerrel. A szerver lecserélésével a legfontosabb szempontnak kellett, hogy megfeleljen a konfiguráció az adatmentés és adatbiztonság szempontnak.

Márkaszervíz révén rengeteg a belső információ a szervizeléshez használt robbantott ábrák készülék információk tárolódnak és vannak napi használatban. Amiknek a biztonságos tárolását, és mentésére kiemelt figyelmet fordítottak a megtervezés során rendszergazda szakembereink.

A második fontos szempont, aminek a szerver konfigurációnak meg kellett, hogy feleljen a Dorozsmai úti irodai összeköttetés és az ott dolgozók gyorsan és biztonságosan tudják elérni az itt tárolt adatokat. Az internet kapcsolatok sávszélességének a megnövelését követően a másik iroda távoli elérését hardver specifikus VPN kapcsolattal kivitelezék rendszergazda szakembereink.

A harmadik lépcsőként a belső hálózat és rack szekrényes környezet rendbetétele következett. A felesleges kábelek, a nem használt hálózati és telekommunikációs eszközök kiszerelését követően egy rendezett és minden szempontból áttekinthető átlátható jól hűtött rack szekrény kaptunk eredményként.

A negyedik és utolsó lépcsőként az irodaházon belül a mobil eszközök számára alakítottak ki rendszergazda szakemberink egy stabil és gyors biztonságos vezeték nélküli hálózatot. A vezeték nélküli eszközök kiválasztásánál az üzemeltetési tapasztalataink alapján a Ubiquiti UniFi eszközeire esett a választás.