Hálózat rekonstrukció a Zsombói telephelyen

Fóti központú mezőgazdasági és kommunális gépek értékesítésével foglalkozó ügyfelünk, Zsombói telephelyén lévő teljes számítógép hálózat megtervezésére és újraépítésére kérték fel rendszergazda szakembereinket.
A telephely megnyitása után számos új informatikai és telekommunikációs eszköz került használatba az évek során. Ezért is volt szükség az eszközök rendszerezésére és az egész hálózat újra gondolására.

Mivel alapjaiban nem ennyi eszköz és hálózati funkció számára lett kialakítva az ott lévő hálózat ezért egy teljesen új számítógépes hálózat kiépítése volt kizárólag a megoldás rendszergazda szakembereink számára.

Az irodaházunktól a távolságot figyelembe véve, mint mindig ez a projekt során is az első ütemben egy pontos alapos mindenre kiterjedő felmérés és árajánlat készítését végezték el rendszergazda szakembereink. Az árajánlat elfogadása során a megfelelő ezközök beszerzését követően szakembereink egy előre megbeszélt időpontban elvégezték a számítógépes hálózat kiépítését.

Első körben a hálózati eszközök számára beépítésre került egy minden eszköz számára megfelelő méretű rack szekrény. Amiben strukturáltan elrendezésre kerültek a használatban lévő aktív hálózati és telekommunikációs és biztonság technikai eszközök. Az eszközök védelme érdekében, mint az áramingadozást mint pedig a túlfeszültség védelem ellen szünetmentes tápegységet és túlfeszültség védő eszközöket építettek be rendszergazda szakembereink.

Az irodán belüli hálózati kábeleket falon kívüli esztétikus kábelcsatornában kerültek elvezetésre. A hálózati nyomvonalat közösen a telephely vezetőivel leegyeztetve tervezték meg rendszergazda szakembereink. Mivel a meglévő hálózat kábelei szabadon hagyva lettek használva ezért számos külsérelmi nyom volt található rajtuk. Ennek következtében rendszergazda szakembereink az egész hálózat számára új Hikvision kábeleket építettek be.

Az iroda teljes belső átalakításának az első fázisainak az egyike a hálózat kiépítése, ezért az iroda elrendezése is teljes mértékben megváltozik. Rendszergazda szakembereink az ügyfelünk igényeihez igazodva ennek megfelelően helyezték el a számítógépek és egyéb eszközök nyomtatók hálózati csatlakozásához szükséges fali aljzatokat.

A telephelyen mivel több épület is található, ahol az értékesítés és a gépek tárolása szervizelése történik, ezért minden épületben szükséges a stabil és gyors hálózati kapcsolat. A terepviszonyokat és a helyi adottságokat figyelembe véve 1000 Mbps Ethernet powerline hálózati eszközök alkalmazásával kerültek összekötésre a nagy távolságban lévő épületegyüttesek.