Hálózat kifésülés az autóimportőrnél

Az autóimportőr hálózat hatékonyság növelése címszóval, február hónap legújabb projektjeként végezték el rendszergazda szakembereink. Mind minden egyes munkánknál ennél a munkánál az átláthatóság és az igényesség volt a célkitűzés.

Az elmúlt évek során számos változáson esett át ügyfelünk hálózata és hálózati eszközei, viszont most már megérett egy újragondolásra.

Ez az igazán komoly és bonyolult projekt rendszergazda oldalról egy többlépcsős alapos előkészületeket és egyeztetéseket igényelt szakembereink számára. A tervezési fázisban természetesen semmi más nem jöhetett szóba a projekt kivitelezésének az időpontját illetően kizárólag egy hétvégi munkaidőn kívüli időpont.

Ügyelünk tevékenységi köre és hálózata igen bonyolult funkciókat lát el nap mint nap a cég életében.

A hálózatban található több száz munkaállomás kizárólag vezetékes hálózaton csatlakozik a belső hálózatra. Rendszergazda szakembereink első körben ezeknek a használatban és nem használt hálózati végpontoknak a beazonosítását és műszeres diagnosztizálását ledokumentálásával kezdték a projektet.

Ezt követően a biztonság technika következett a kamera rendszer és a hozzá tartozó eszközök gondos és körültekintő átépítése, az átépítést követően természetesen az ellenőrzése sem maradhatott el mivel nagy értékű gépjárművek és a hozzá tartozó kiegészítők találhatók az épületben.

A vezetékes hálózat mellett professzionális vezeték nélküli hálózat is megtalálható az importőri épület teljes területén. Részben Cisco és részben pedig Ubiquiti eszközök. Ezeknek az eszközöknek a hálózati végpontjainak a beazonosítását is körültekintően elvégezték rendszergazda szakembereink.

A gépkocsi értékesítés mellett természetesen szervizet is üzemeltet ügyfelünk. A szervíz tevékenységen belül különböző a diagnosztikához használt hálózati eszközök célgépek, futómű és fékpadok, fékhatás mérő berendezések, festék keverő műhelynek a további zavartalan hálózatos működését is biztosították rendszergazda szakembereink.

A végeredmény nem maradhatott el egy egész napos hétvégi munkát követően ami ügyfelünk legnagyobb megelégedettségét szolgálta.