Genetika Felsőfokon

Új ügyfelünk első közös együttműködésünk projektjeként a meglévő szerverek és hálózati eszközök rack szekrényeinek az átépítésére kérték fel rendszergazda szakembereinket.

Rendszergazda szakembereink előzetes megbeszélések és egyeztetéseket folytattak az intézmény vezetőségével az átépítés és kivitelezés pontos részleteit előre megtárgyalva. Az elsődleges cél egy stabil és gyors átlátható hálózat és központi szerver terem kialakítása. Amely biztosítja az intézmény további fejlődését és stabilt működését.

Az első számú rack szekrény a szerverek számára lett kialakítva. Mivel több kiszolgáló szerver található és üzemel az intézményben különböző szerepkörökkel, ennek megfelelően helyezték el rendszergazda szakembereink a szervereket. Ehhez a struktúra kialakításának az eléréséhez a teljes rack szekrény lebontására és minden eszköz kiszerelésére volt szükség. Minden szerver a visszahelyezést követően rögzítésre került a rack szekrényben, további szerver polcok tálcák vagy sínek alkalmazásával. A szerverek elhelyezésénél, mivel több kiszolgálóról van szó rendszergazda szakembereink a szerverek hűtését tartották az egyik legfontosabb szempontnak. A megfelelő elhelyezés következtében a szerverek megfelelő hűtése elengedhetetlen az optimális teljesítményhez.

A szerverek folyamatos és üzembiztos működése elengedhetetlen az intézmény zavartalan működéséhez. Rendszergazda szakembereink két nagy teljesítményű APC SMC1500I szünetmentes tápegységet építettek és üzemeltek be.

A nagyteljesítményű szünetmentes tápegységek beépítését követően rendszergazda szakembereink egy teljes rendszer terhelés tesztet végeztek. Melynek során ténylegesen megbizonyosodtak a szünetmentes tápegységek teljesítményéről.

Az átépítés során rendszergazda szakembereink minden egyes a rack szekrényekben található meglévő eszközökön külső belső tisztítás végeztek. A tisztítások során ellenőrzésre kerültek az eszközök hűtő ventilátorai.

A második rack szekrény esetében rendszergazda szakembereink szintén teljes átépítést végeztek. A rack szekrényben található és meglévő eszközöket átrendezték, ezzel a maximális hűtést és átláthatóságot eredményezve. Az eszközökhöz használt kábelek kicserélésre kerültek, mely során nemcsak egy nagyobb adatátviteli sebességet eredményeztek elő, hanem méret pontos hosszúságú kábelek kerültek beépítésre. Ezzel nemcsak esztétikai javulást érve el, hanem a jövőbeli üzemeltetési rendszergazda munkákat is megkönnyítve az átláthatóságok.

A lassú 10/100 Mbit sebességű hálózati eszközök kicserélésre kerültek, és új generációs 1000Mbit es Cisco 24 portos hálózati eszközök kerültek beépítésre.

A projekt befejező fázisaként rendszergazda szakembereink minden egyes szerver kiszolgáló számára a legújabb generációs mentésre használt Western Digital nagy teljesítményű mentés merevlemezeket építettek be és konfiguráltak fel. Ezzel minden szerver számára a maximális adatbiztonságot elérve a napi szintű teljes mentésekkel.