Fokozódik a figyelem, folyamatos a fejlődés

Egy Budapesti  LAKÁSSZÖVETKEZET térfigyelő kamerarendszerének a bővítése előkésztésének a szerver és hálózati eszközök részére használt rack szekrény és környezetének a kibővítése lecserélése volt a feladta rendszergazda szakembereinknek.

A jelenleg használt számítógépes fali rack szekrény az elmúlt években zsúfolásik lett tele informatikai és telekommunikációs eszközökkel. Amit egy álló rack szekrényre bővítettek ki szakembereink a jelenlegi méreténél jóval nagyobb méretűre.

A megnövekedett helyigény és az új hálózati eszközök beszerelése már lehetővé tette az egész rack szekrény átkoncepcionálását ujragondolását áttervezését.

Az új rack szekrényes környezet nemcsak külső megjelenésében és esztétikumában, hanem a megnövekedett hálózati eszközdarabszám számára is kifogástalan hűtést biztosít a stabil és zavartalan mindennapi működésben. A szolgáltató választásnál az elsődleges szempont, amit figyelembe vettek rendszergazda szakembereink a lehető legnagyobb és legstabilabb szimmetrikus internetkapcsolat kiépítése. A speciális vizsgálatok által használt egyedi fejlesztésű szoftverek és a cég központi intézményében használt telefonos rendszer a két intézmény között állandó két irányú szélessávú kapcsolatot igényel.

Az intézmény üzemelése során vezetékes és vezeték nélküli hálózati és internet elérést is szükséges biztosítani. Ezt szem elött tartva az épület bizonyos részeire rendszergazda szakembereink vezeték nélküli eszközök beüzemelését végezték el. A stabil és professzionális vezeték nélküli hálózati minőség elérése érdekében Ubiquiti Unifi eszközök kerültek beüzemelésre.

Az irodán belüli hálózati kábeleket falon kívüli esztétikus kábelcsatornában kerültek elvezetésre. A hálózati nyomvonalat közösen a telephely vezetőivel leegyeztetve tervezték meg rendszergazda szakembereink. Mivel a meglévő hálózat kábelei szabadon hagyva lettek használva ezért számos külsérelmi nyom volt található rajtuk. Ennek következtében rendszergazda szakembereink az egész hálózat számára új Hikvision kábeleket építettek be.

Az iroda teljes belső átalakításának az első fázisainak az egyike a hálózat kiépítése, ezért az iroda elrendezése is teljes mértékben megváltozik. Rendszergazda szakembereink az ügyfelünk igényeihez igazodva ennek megfelelően helyezték el a számítógépek és egyéb eszközök nyomtatók hálózati csatlakozásához szükséges fali aljzatokat.

A telephelyen mivel több épület is található, ahol az értékesítés és a gépek tárolása szervizelése történik, ezért minden épületben szükséges a stabil és gyors hálózati kapcsolat. A terepviszonyokat és a helyi adottságokat figyelembe véve 1000 Mbps Ethernet powerline hálózati eszközök alkalmazásával kerültek összekötésre a nagy távolságban lévő épületegyüttesek.