Fejlődik a vállalkozás, fejlesztjük az informatikát

A második kerületben lévő pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó új ügyfelünkkel való együttműködésünk első fázisaként a meglévő számítógépes hálózat fejlesztésére, és újra tervezésére kérték fel rendszergazda szakember csapatunkat.

Ügyfelünk folyamatos fejlődése és az általuk nyújtott magas színvonalú pénzügyi szolgáltatások alap feltétele az informatikai rendszer és a hálózat stabil és jó minőségű üzemeltetése. Rendszergazda szakembereink a helyszínen minden használatba lévő és üzemelő hálózati eszközt felmértek és bevizsgáltak. Majd ezt követően a cég vezetőségével együtt megtervezésre került a jövőbe mutató irányelvek, és bővítések figyelembevételével a teljes informatikai hálózat.

Első körben a meglévő eszközök kibővítésével, a megfelelő új hálózati eszközök kerültek kiválasztásra, mind vezetékes mind pedig vezeték nélküli tekintetben.
A megfelelő eszközök kiválasztását követően az általunk készített pontos árajánlat ami tartalmazta a beépítésre került anyagokat, és a fejlesztések munkadíját elfogadásra került. Az árajánlatban minden ügyfelünk részére biztosítjuk a megrendelt termékek díjmentes, pontos, és sértetlen eszközök leszállítását legyen szó akár egy rack szekrényről, vagy egy komplett irodai berendezésekről. Cégünk által erre a célra használt szállító járműveivel biztosítja a közvetlen kiszállításokat.

A projekt megvalósítását rendszergazda szakembereink egy előre megbeszélt időpontban munkaidőn kívül hétvégén végezték el. Mivel a tejes rendszert érintő változások léptek életben, ezért a megfelelő időpont kiválasztására kiemelt figyelmet fordítottak rendszergazda szakembereink.

A hálózatépítés megkezdése a meglévő számítógépes rack szekrény lebontásával kezdődött. Ennek során a meglévő és továbbra is használni kívánt eszközökön egy alapos külső belső tisztítást végeztek el rendszergazda szakembereink. A már nem használt, nem üzemelő eszközök kábelek kiszerelésre eltávolításra kerültek. Ezt követően a már meglévő hálózati végpontok, patch panelek, kerültek beépítésre a nagyobb méretű rack szekrénybe. A nagyobb méretű rack szekrény beüzemelésével a hálózati eszközök, és a szerver számára egy átlátható és kultúrált környezetet biztosítunk. Az átláthatóság és a megfelelő szellőzés, hűtés is biztosítva lesz az eszközök számára. 

A biztonság szempontokat is szem elött tartva egy zárható elkülönített helyen.
A rack szekrény belső elrendezését az eszközök darabszámát és funkcióját figyelembe véve tervezték meg rendszergazda szakembereink. A rack szekrénybe lévő hálózati és 220V-os tápegység kábeleket mind méretre szabva és jól látható módon minőségi rögzítő segédanyagokkal, kábelkötegelőkkel elkülönítve építették be rendszergazda szakembereink.

A hálózati eszközök védelme érdekében a beépítésre került 220V-os elosztók természetesen mind túlfeszültség védelemmel ellátott eszközök. Egy esetleges áramingadozás és túlfeszültség estén a hálózati eszközök így védve vannak.
A munka befelező fázisa az elmaradhatatlan dokumentálás a teljes új rendszer le adminisztrálása.