Fejlesztés a gázkereskedelemben

Ügyelünk az észak-magyarországi gáz kereskedelem jelentős szereplője. Budapesti központi irodájuk számítógépes hálózatának a fejlesztésére bővítésével bízták meg rendszergazda szakembereinket.

Az iroda vezetékes hálózatának a kiépítése új hálózati eszközök beüzemelése és a szerverek számára rack szekrényes környezet kiépítése volt rendszergazda szakembereinknek a feladata.

Az igényesen kialakított irodában különös figyelemmel kellett a falon kívüli kábelezést elvégezni, ügyelve a padlóburkolatok és a falak megóvása érdekében. A rack szekrény beüzemelésének a elsődleges funkciója a két szerver és a hozzá tartozó szünetmentes tápegységeknek az elhelyezése volt a fő szempont.
Rendszergazda szakembereink egy előre egyeztetett időpontban végezték el a kivitelezését a hálózatépítésnek. Cégünk sokrétű szolgáltatásainak és tapasztalatainak köszönhetően belső rendszergazda szakembereinkkel teljes körűen végezték el a kivitelezést, a beszerzést, a nagyméretű eszközök szállítását saját szállító járműveinkkel. Semmilyen külsös segítséget nem véve igénybe.

Az ilyen speciális munkákra is teljes mértékben fel van készülve rendszergazda szakember csapatunk. A kizárólag saját belső szakember gárda alkalmazása a kivitelezés gyorsaságát és hatékonyságát nagyban befolyásolja.

A hálózat kiépítésére csak kizárólag minőségi 1000MBit es kábelek kerültek beépítésre. A hálózati végpontokat falon kívüli aljzatokba kerültek bekötésre, amit a kivitelezés végén szakembereink műszeres vizsgálattal hitelesítettek. A rack szekrénybe TP link új generációs 1000MBit es switch került beépítésre és beüzemelésre.

Mivel ügyfelünk által használt anyagok fájlok igen speciális számításokat igénylő makrók nagy méretűek. Ezért a stabil és gyors hálózat elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez.

Ezen fejlesztés keretein belül, a mobil munkaállomások további kiegészítőket kaptak. Minden notebook munkaállomás használatához dupla nagy méretű LG LCD monitorokat és dokkoló egységeket üzemeltek be rendszergazda szakembereink. Ezzel is segítve a hatékony és gyors munkavégzést.