Egyedi megoldással emeltük a színvonalat

A Ügyfelünk egyedi emelőberendezések és acélszerkezet tervezésével és gyártásával foglalkozik. Az előzetes rendszerfelmérés és egyeztetéseket követően, ügyfelünk hálózati eszközeit egyedi igények szerint rack szekrényes környezetbe központosítottuk.

Az azt megelőző időszakban üzemelt kis méretű fali rack szekrényt, egy 18U méretű álló rack szekrényre cseréltük, melybe az összes hálózati eszköz beépítésre került. A beüzemelésre kerülő új szerver már a jól kialakított rack es környezetbe került beépítésre, elkerülve így a használat közben okozható fizikai sérüléseket veszélyeket. A rack szekrény kialakításánál kiemelt szempont volt a túlfeszültség védelem.

A szerver megtervezésénél a hardveres és a szoftveres környezet figyelembe vételével különösen nagy körültekintést fordítottak Rendszergazda szakembereink. Mivel a cég tevékenysége tervezés, így az álltaluk a mindennapi munkába használt adatok mennyisége igen nagy. Több terrabájtnyi adatot használnak, tervrajzokat, dokumentumokat.

A szerver tárolókapacitását ennek megfelelően, nagy kapacitású gyors elérésű merevlemezekkel telepítettük. Rendszergazda szakembereink a tárolt adatokat több példányos mentési módszerrel mentik. 

Egy példány került mentésre a szerver merevlemezeire napi szinten, és egy példány került a hálózati ZyXEL NAS adattárolóra. A szerver szoftveres megtervezésénél elsődleges szempontként szerepelt a Microsoft környezet kialakítása, így esett választás a Microsoft Windows Server 2016 operációs rendszerre. Mivel ügyfelünk szakemberei több külsös helyszínen dolgoznak, miden egyes külsős helyszínről alapvető szempont a munkájuk gyors és hatékony elvégzéséhez az adataik elérése.

Részükre mobil internettel is elérhető VPN es hálózatot állítottunk be. Mely segítségével az irodai szerveren lévő adatok elérhetővé vállnak számukra.