Az Olasz meló

A belváros szívében található tradicionális olasz étterem ügyfelünk, irodájának a költöztetése hálózati eszközeinek a rendezésére és újra tervezésével bízták meg Rendszergazda szakembereinket.

Az étterem irodai hálózatát beleértve a számítógépek hálózati eszközök nyomtatók áthelyezése volt a feladata szakembereinknek az épület földszintjéről a második emeletre.
Az éttermen belül található irodahelyiségbe Rendszergazda szakembereink egy rack szekrényt üzemeltek be igy kialakítva a nem mozdítható telekommunikációs és internetszolgáltatói eszközöknek a megfelelő környezetet.

Az irodában üzemelő számítógépeknek kulcsfontosságú szerepe van az étterem mindennapi üzemeltetésében. Igy ezt figyelembe véve és a tulajdonosi kérésnek megfelelően, a második emeleten úgy kellett kialakítanunk az új irodát, hogy az étteremmel egy belső hálózatban legyenek továbbra is a számítógépek a telefonvonalak és hívószámaik.
A kivitelezést egy hosszas és részletekbe menő felmérés előzte meg.

A meglévő irodából az étterem bizonyos részein volt szükséges keresztül vinni és kiépíteni a hálózatot. Gondosan ügyelve a speciális konyhai berendezésekre és dekorációs elemekre.

Ami kiemelt fontosságú szempont volt a számítógépes hálózat kiépítésénél. Az étterem nyitva tartása, az éttermet érintő munkálatokat nyitvatartási időn kívül végezték Rendszergazda szakembereink. Mivel műemlékvédelem alatt állt az épület ezért több szintű engedélyezésre volt szükség a belső udvart érintő függőleges gerincvezeték kiépítéséhez egészen a második emeleti irodáig.

A második emeleti irodán belül a számítógépek vezetékes és vezeték nélküli internet elérését további hálózati eszközök beüzemelésével kivitelezték Rendszergazda szakembereink. A munkaállomásoknál asztaloknál lévő kábeleket speciális rögzítésre használt kellékeink és eszközeik alkalmazásával precíz vonalvezetéssel rögzítettük. Így kialakítva a kellemes munkakörnyezetet, segítve a gördülékeny irodai munkát.
A hálózatépítés utolsó fázisa minden esetben a kiépített hálózat dokumentálása adminisztrálása.