Átláthatóság acél

Acélipari termékek gyártásával foglalkozó ügyfelünk Budapest 4 kerületi központi irodájában található rack szekrény rendezésére kérték fel rendszergazda szakembereinket.

Ügyfelünk folyamatos fejlődésének köszönhetően újabb és újabb eszközök kerültek beüzemelésre a központi rack szekrénybe. Ennek következtében egyidejűleg a régi és az új szolgáltató hálózati eszközök a hozzá tartozó felesleges kábelek is jelen voltak.
Az előzetes felmérést és egyeztetést követően rendszergazda szakembereink a teljes rack szekrény újra kábelezést tartották a legmegfelelőbb megoldásnak.
A projekt kivitelezésénél az átláthatóság és az esztétikum volt a két fő szempont. Mivel a központi rack szekrényben található az összes szolgáltatói és telekommunikációs eszköz, így a rack szekrény újra kábelezése nem megoldható kiesés mentesen. A kivitelezést ezért rendszergazda szakembereink munkaidőn kívüli időszakban hétvégén végezték el.

A rack szekrény újra kábelezését szisztematikusan végezték el szakembereink. Első lépésként minden egyes kábelt és végpontot egy műszeres tesztelést követően beazonosítottak rendszergazda szakembereink. A beazonosítást követően a felesleges és nem funkcionáló kábeleket, hálózati és egyéb eszközök kiszerelésre eltávolításra kerültek a központi rack szekrényből.

Az aktív használatban lévő hálózati eszközöket egy új elrendezést szerint elhelyezték a rack szekrényben rendszergazda szakembereink. Az eszközök elhelyezését követően a hozzá tartozó méretazonos kábelek beélesítése következett. A kábelek kulturált elhelyezését követően a rack szekrény finom hangolása, azaz a kábelek elrendezése kábelkötegelők segítségével következett.

A projekt végső fázisaként az elvégzett munka teljes körű ledokumentálását végezték el rendszergazda szakembereink. Így végeredményként mind funkciójában és küllemében egy naprakész átlátható rendszer került kialakításra.