A Füst elszáll, a gép megmarad

Speciális egyedi kémények gyártásával, tervezésével és kivitelezésével foglalkozó 4 kerületi ügyfelünk új saját irodaházba költözéséhez kérték fel rendszergazda szakembereinket.

Az építkezés kezdeti szakaszában már jelen voltak rendszergazda szakembereink. A kivitelező szakágakkal közösen és a tulajdonosok igényeit szem elött tartava lett megtervezve a teljes számítógépes hálózat.
A hálózati kábelek elvezetése falon belül lett kivitelezve, falba süllyesztett aljzatokkal és padló dobozok beépítésével. 

A hálózati kábelek kiépítését a kivitelező csapat végezte el az erősáramú munkálatokkal egyidőben. Amint elkészültek a kábelezési előmunkálatok, rendszergazda szakembereink a helyszínen elkezdték a hálózatépítési szakmunkálatokat. 

A kivitelezők által beépített mind a fali mind pedig a padlódoboz végpontok azonosítása következett. Egységesen Legrand márka került minden aljzat beépítésére. A cég költözése egyben a bővülését is jelenti, ami informatikai szempontból egy nagyobb és bonyolultabb hálózati infrastruktúrát eredményez. Rendszergazda szakembereink ezt a fő szempontot figyelembe véve egy nagyobb és modernebb rack szekrényes környezet kialakítását javasolták a tulajdonosok számára.

A rack szekrény árajánlat elfogadását követően, rendszergazda szakembereink a cégünk speciális szállítójárművével a helyszínre szállították a megrendelt rack szekrényt.

Ezt követően az előre beépített hálózati kábelek rack szekrény oldali végpontok patch panelbe való be patchelése következett. Az új irodába kivétel nélkül minden irodába került hálózati végpont, ezért a rack szekrény végpontok számára rendszergazda szakembereink két 24 portos CAT 5e patch panelt építettek be.

Az összes végpont bekötése után műszeres diagnosztikát végeztek el rendszergazda szakembereink. Minden fali aljzatot és padlódobozon részletes műszeres tesztelést végeztek. A költözést egy előre megbeszélt időpontban hétvégén végezték el rendszergazda szakembereink. A teljes jelenleg üzemelő informatika szétszerelését végezték el szakembereink. A szétszerelt eszközöket szakszerűen becsomagolták és a cégünk erre a célra alkalmazott szállító járművével átszállították.