A folyamatos fejlődés, folyamatos rendszer költözéssel jár

A negyedik kerületben található könyvelés és könyvvizsgálattal foglalkozó ügyfelünk folyamatos fejlődése következtében új nagyobb és tágasabb irodai környezetbe költöztek. 

Az informatikai eszközök költöztetésére és lebonyolítására kérték fel rendszergazda szakembereinket. A költözés megelőző szakaszában rendszergazda szakembereink a kivitelezőkkel közösen és a tulajdonos igényeit szem elött tartva tervezték meg és kivitelezték az új irodai számítógépes hálózatot. A fizikailag elkészült számítógépes hálózatot rendszergazda szakembereink műszeres vizsgálattal tesztelték ki, minden egyes kábelt és végpontot fali aljzatot gondosan letesztelve.

Mivel a cég életében bővülés történt ezért a hálózat és hálózati eszközök kialakításánál figyelembe kellett venni a cég esetleges további bővülése se legyen akadály a jövőre nézve. Ennek megfelelően tervezték meg rendszergazda szakembereink az irodában található végpontok számát, és a beépítésre került hálózati eszközök méretét port számát.

Az új iroda helyi adottságai lehetővé tették egy nagyobb és minden informatikai eszköz számára megfelelő helyet biztosító új rack szekrény elhelyezését. A kivitelezés során az összes hálózati végpont ide került kivezetésre.

A rack szekrény számára és a benne található összes informatikai eszköznek rendszergazda szakembereink túlfeszültség védelemmel ellátott 220V os áramforrást építettek ki. A hálózati végpontok patch panelbe kerültek bekötésre. A meglévő 16 portos hálózati switch lecserélésre került és egy 28 portos Cisco Gigabit switch lett beüzemelve.

Az informatikai eszközök átköltöztetését egy előre megbeszélt időpontban végezték el rendszergazda szakembereink. Első lépésként a meglévő teljes informatikai hálózat és rendszer lebontását, a kábelek, számítógépek, monitorok egyedi fel azonostást végezték el.
A fizikai költöztetést az eszközök átszállítását cégünk erre a célra alkalmazott speciális szállító járműveivel végezte el. Az átköltözést követően a munkaállomások kialakítása következett. Rendszergazda szakembereink a számítógépek, monitorokat és perifériákat az új irodaház környezetben üzemelték be minden egyes munkaállomás vagy részleget tekintve.

A cég által használt Microsoft file és levelező szerver egy új nagyobb rack szekrényes környezetbe került. A szervert rendszergazda szakembereink egy álló toronyházból egy rack szekrényes szerver házba építették át. Ennek megfelelően tervezték meg és alakították ki rendszergazda szakembereink a szerver hűtését is, nagyobb teljesítményű ventilátor egységekre.
Az új irodaházba való költözés során nem csak a vezetékes hálózat, hanem a vezeték nélküli hálózat is modernebb és gyorsabb eszközökkel lett kivitelezve. 

A vezeték nélküli hálózat kialakítása UniFi – Ubiquiti eszközök beüzemelésével végezték el rendszergazda szakembereink. A UniFi – Ubiquiti eszközök nem csak a kiváló minőségük és jó ár érték arányuk miatt esett a választás. Hanem a központi kezelhetőség és menedzselhetőség is szempontnak tartották rendszergazda szakembereink a jövőre nézve.