A Biztonság záloga

A feladat mindenképp különleges volt rendszergazda szakembereink számára, hiszen egy igen komolyan az évekkel ezelőtti eredeti koncepciójától mesze eltérő központi rack szekrény rendbetételére kérték fel rendszergazda szakembereinket.

Ebből adódóan a klasszikus rack szekrény problémákkal találták szemben magukat rendszergazda szakembereink. Ami azt jelenti, ha az új és a régi eszközöket akarjuk elhelyezni, akkor mindenképp belebotlunk a tekergő kábelek rengetegébe, rendszerébe.

Jelen esetben ennek a méregfogát sikerült javarészt kihúzni rendszergazda szakembereinknek azzal, hogy a rack szekrényben található összes kábelt és eszköz elhelyezését újra gondolva újra tervezték. Az irodán belül egy szűk helyiségben korlátozottan lehetett csak rendszergazda szakembereinknek kivitelezni a projektet mivel igen nehezen hozzáférhető volt a rack szekrény. 

A file ok és szolgáltatások kiszolgálásáért felelős Dell EMC szerver, a hálózati eszközök és swich ek, a hálózati végpontok patch panelek átrendezésével, az eszközök részére új polcrendszert alakítottak ki rendszergazda szakembereink.

A túlzsúfolt és közvetlen egymásra helyezett szünetmentes tápegységek is jól látható módon beépítésre kerültek a rack szekrénybe a megfelelő üzemi hőmérséklet elérésével.

Az eszközök számára a 220V os tápegység kábelek és túlfeszültség védős elosztók is átrendezésre és a darabszámát tekintve bővítésre kerültek. Rendszergazda szakembereink számára nagy segítségül szolgált, hogy a projekt beruházás keretein belül az összes hálózati kábel kicserélésre került.

Külső megjelenésében is igen letisztult és újra tervezett rack szekrény elérésében ügyfelünk az első perctől kezdve rendszergazda szakembereink segítségére szolgált. Mint a beépítésre került kiegészítő eszközök hálózati kábelek, mind a projekt lebonyolításához szükséges egyéb hálózati kellékek beszerzésében. Az időpontot tekintve természetesen egy hétvégi napon munkaidőn kívülre esett a választása rendszergazda szakembereinknek. A projekt záró akkordjaként természetesen a dokumentáció volt zárszóként.