100% informatikai fejlesztés, az áfa továbbra is 27% maradt a könyvelőirodában

Budapest belvárosi könyvelő és adószakértő ügyfelünk informatikai rendszerének a fejlesztésével bízta meg rendszergazda szakembereinket.
Az informatikai fejlesztések első körben az ügyfelünk szervereit hardveresen és a szerverein futó szoftvereknek a tekintetében végezték el rendszergazda szakembereink.

A fejlesztések megtervezését szakembereink egy előzetes több körös egyeztetéseket követően végezték el. A rendszerben történő fejlesztéseket és változtatásokat minden esetben rendszergazda szakembereink ténylegesen is szemléltetik példákon keresztül. Így segítve ügyfeleinket a legjobb döntésük meghozatalában. Több éves rendszer üzemeltetésben szerzett tapasztalatainkra alapozva minden estben a legmegfelelőbb alternatívákat javasoljuk ügyfeleinknek.

Ügyfelünk által használt ügyviteli és levelező szervere mind hardveresen, mind pedig az operációs rendszere tekintetében teljes rendszer cserét javasoltak rendszergazda szakembereink. A jelenlegi szerver kiváltása és lecserélése az előzetes felmérésekre alapozva végezték el szakembereink. A rendszer tervezése során egyeztetésre kerülnek az új rendszerbe átköltöztetésre kerülő programok, adatok, dokumentumok, évekre visszamenőleg.

A szerver operációs rendszer migrálását rendszergazda szakembereink windows small business server 2011 operációs rendszerről Windows server 2016 operációs rendszerrel telepítették.

Az irodán belül található céges levelező szerver megszüntetésre került. A cég komplett levelezését Microsoft Office 365 levelező rendszerbe lett költöztetve. Mivel felhős szolgáltatás révén mind a rendelkezésre állás mind pedig a kéretlen levelek szűrése egy magasabb minőségű szolgáltatást eredményez ügyfelünk részére.

Az irodai szerver hardverkörnyezetét is a legmodernebb V6, azaz hatodik generációs szerver összetevőkkel tervezték és konfigurálták fel rendszergazda szakembereink. A hagyományos szerver merevlemezeket pedig a mai kornak megfelelő nagy tárkapacitású SSD meghajtókra cserélték.
Ezek a hardver fejlesztések eredményeként ügyfelünk részére egy gyors és modern szerver kiszolgálóval végezhetik a mindennapi könyvelési munkáikat. A gyors és modern informatikai környezet fontos része az adatbiztonság és adatmentés. Ügyfelünk szerverein számos céges és magán adat található több évre visszamenőleg.

Rendszergazda szakembereink a több éves tapasztalataik alapján a neves gyártó Symantec antivírus és tűzfal védelmet telepítettek és konfiguráltak a szerver kiszolgálókra. A napi adatmentésre egy több lépcsős mentési rendszer került kialakításra. Ami nem csak a fizikai sérülések és az esetleges véletlen adattörlések ellen nyújt védelmet hanem a legveszélyesebb vírustámadások ellen is. A jól felépített rendszer legutolsó munkafázisaként a rendszer le dokumentálását végezték el rendszergazda szakembereink.