Budai második kerületi ügyfelünk, újabb magán klinikájának a számítógépes hálózat megtervezésével és kivitelezésével bízta meg rendszergazda szakembereinket.
Egészségügyi intézmény lévén a pontos és precíz munkavégzés elengedhetetlen szempont a hálózat építés szempontjából. Az intézménynek helyet adó ingatlanban egy meglévő számítógépes hálózat került kibővítésre és átalakításra. 
A projekt első fázisaként a meglévő hálózat állapotfelmérését végezték el rendszergazda szakembereink. A felmérés során minden meglévő hálózati végpontot műszeres kiméréssel és teszteléssel ellenőriztek rendszergazda szakembereink. A felmérést követően a vezetőséggel közösen, a meglévő hálózati adottságok és a jövőbeli tervek kerültek egyeztetésre.
Az egyeztetést követően pontos megtervezésre került, mely részeken szükséges a hálózat bővítést és átalakítást végezni. A hálózat központja az épület fogadó recepciós részében került kialakításra. Ebből kifolyólag a környezeti adottságok kötöttsége miatt speciális méretű rack szekrény kialakítását, és beépítését végezték el rendszergazda szakembereink. 
A nem használt szolgáltatói és inaktív hálózati eszközöket eltávolították rendszergazda szakembereink. A meglévő hálózati végpontok kábelei méretre szabásra kerültek. A rack szekrény rögzítését követően új Digitus Gigabit patch panelbe kerültek bekötésre a hálózati végpontok.
Mivel a meglévő hálózati eszközök régi és lassú sebességűek, ezért minden egyes aktív hálózati eszköz lecserélésre került. Az új telekommunikációs szolgáltató által biztosított eszközök is beépítésre és bekonfigurálásra kerültek a rack szekrényen belül.
A szolgáltató választásnál az elsődleges szempont, amit figyelembe vettek rendszergazda szakembereink a lehető legnagyobb és legstabilabb szimmetrikus internetkapcsolat kiépítése. A speciális vizsgálatok által használt egyedi fejlesztésű szoftverek és a cég központi intézményében használt telefonos rendszer a két intézmény között állandó két irányú szélessávú kapcsolatot igényel.
Az intézmény üzemelése során vezetékes és vezeték nélküli hálózati és internet elérést is szükséges biztosítani. Ezt szem elött tartva az épület bizonyos részeire rendszergazda szakembereink vezeték nélküli eszközök beüzemelését végezték el. A stabil és professzionális vezeték nélküli hálózati minőség elérése érdekében Ubiquiti Unifi eszközök kerültek beüzemelésre. 

Előtte

Utána