Új szerver alapok az építőiparban

2018.09.05.

Építőipari termékek széles skáláját forgalmazó szentendrei ügyfelünk részére rendszergazda szakembereink új szerver kiszolgálót üzemeltek be.

A szerver folyamatos stabil 0-24 órás üzemelése, a hétvégi árukiadások, számlázás, készletmozgás és a webáruház üzemeltetése miatt elengedhetetlen a megbízható szerver kiszolgáló megléte. A folyamatos tervezés és egyeztetések eredményeképpen cégünk rendszergazda szakemberei elkészítették ügyfelünk számára a legmegfelelőbb szerver kiszolgáló konfigurációs árajánlatot a hardveres és szoftveres környezetre vonatkozóan.

A szerver hardver tervezésénél rendszergazda szakembereiknek a legfőbb szempontonak a minőségi szerver alkatrészek használatát tartották. Így esett a választás a fő elemek esetében az Intel termékekre. Ügyfelünknél a gyors ügymenet, készletmozgás és a gyors számlázás hálózatos üzemeltetésénél a sebesség és az adatok elérése a legfontosabb szempont. Ezeket az ismérveket szem előtt tartva nem hagyományos szerver merevlemezekkel tervezték és kivitelezték rendszergazda szakembereink a kiszolgálót, hanem szerver SSD hátértárolókkal.

A projekt kivitelezését és a szerver migrálás kivitelezését, egy előre egyeztetett időpontban hétvégén nyitvatartási időn kívül végezték rendszergazda szakembereink. Az ügyfél kiszolgálást és az áruforgalmat nem hátráltatva. Az adatmentések elkezdését a hétvégi készlet és kassza, a számlázás befejezését követően végezték el szakembereink. 

Az egyedi fejlesztésű ügyviteli rendszer telepítését és adatbázisok áthelyezését rendszergazda szakembereink, az Ügyvitel.net Kft szakembereivel közösen végezték el.

Az ügyviteli szoftverek igényeihez igazodva esett a választás a Microsoft Windows Server 2016 64 Bites szerver operációs rendszerre. A szerver konfiguráció kiszolgáló lecserélésével egyidejűleg a szerver szünetmentes tápegységét is egy nagyobb teljesítményű EATON szünetmentes tápegységre cserélték ki rendszergazda szakembereink.

A szünetmentes tápegység fő funkciója egy esetleges áramszünet esetén 30-45 percig stabilan üzemeltetni a szerver kiszolgálót. A megfelelő szoftveres beállításoknak köszönhetően rendszergazda szakemberink úgy konfigurálják az eszközt, amennyiben ez idő alatt nem lenne stabil hálózati áramellátás úgy a szünetmentes tápegység szoftveresen leállítja az összes szolgáltatást és magát szervert is.
Az ügyviteli és egyéb adatok mentését követően rendszergazda szakembereink a meglévő Server 2012 kiszolgáló cseréjét a Microsoft által előirányzott rendszer migrációs eljárással végezték.

Mivel a cég szerverét a tulajdonosok és munkatársaik is távoli otthoni irodából használják ezért az adatok távoli elérését VPN kapcsolatok beállításával és konfigurálásával oldották meg rendszergazda szakembereink. A migrálás befejező fázisaként a felhasználói jogosultságok ellenőrzése, a távfelügyeleti monitoring rendszereink beparaméterezése, a teljeskörű mentési rendszer kialakítása, a rendszer dokumentáció elkészítése volt szekembereink feladata. 

Mivel a cég szerverét a tulajdonosok és munkatársaik is távoli otthoni irodából használják ezért az adatok távoli elérését VPN kapcsolatok beállításával és konfigurálásával oldották meg rendszergazda szakembereink.

Kérjen ajánlatot

Egyedi hálózatok kiépítése, tervezése

Az oldalon található űrlap kitöltésével és az abban található adatainak
elküldésével Ön elfogadja az Adatvédelmi szabályzatot.