Újratervezés az utazásszervezőnél

2018.08.31.

Utazásszervezéssel foglalkozó ügyfelünk királyhágó úti irodájának a meglévő számítógépes hálózat fejlesztésére és modernizálása volt a feladata rendszergazda szakembereinknek.

A jelenlegi számítógépes hálózat részeként két darab rack szekrényben és az irodában rendszertelenül elhelyezett hálózati eszközök és szolgáltatói eszközök üzemeltek.

Első lépésként rendszergazda szakembereink a meglévő számítógépes hálózat előzetes újra tervezését végezték el.

A tervezésnél elsődleges szempont, aminek teljesülnie kellett, hogy az irodába lévő hálózati eszközök egy központi rack szekrénybe legyenek elhelyezve és ott felügyelve. A hálózati eszközök elhelyezésének a leegyeztetése után következett a kivitelezés megkezdése.
A számítógépes hálózat kivitelezést rendszergazda szakembereink munkaidőn kívül egy előre leegyeztetett időpontban hétvégén végezték. Ezzel nem akadályozva a folyamatos munkavégzést ügyfelünknél.

A számítógépes hálózat nyomvonal jó minőségű Schneider kábelcsatorna felhasználásával került kiépítésre a megfelelő rögzítő elemekkel együtt.

Az irodai bizonyos részeire teljesen új CAT 5e hálózati kábelt építettek ki rendszergazda szakembereink. Mivel a meglévő hálózat minősége részben vagy egészben nem volt megfelelő. 

A munkaállomásoknál található végpontvégződéseket szakembereink dupla, illetve szimpla falon kívüli aljzatok felszerelésévet élesítették be. A meglévő hálózati eszközök átköltöztetését és az irodai nyomvonal és kábelezést követően műszeres tesztelést végeztek rendszergazda szakembereink minden egyes hálózati végpontnál.

A műszeres tesztelést követően a központi rack szekrényben lévő hálózati eszközök beüzemelése és a végpontok beélesítése következett. A rack szekrényben lévő kábelek esztétikus elvezetése.

Az iroda azon része, ahol mobil eszközökkel történik a munkavégzés ott a vezeték nélküli hálózat is fejlesztésre került. A jelenleg használt vezeték nélküli eszközök lecserélésével, nagyobb hatótávolságú és stabilabb eszközöket üzemeltek be rendszergazda szakembereink. Az eszközök kiválasztásánál a Ubiquiti UAP-LR UniFi eszközökre esett a választás mivel ezek az eszközök magas rendelkezésre állást biztosítanak.

Kérjen ajánlatot

Egyedi hálózatok kiépítése, tervezése

Az oldalon található űrlap kitöltésével és az abban található adatainak
elküldésével Ön elfogadja az Adatvédelmi szabályzatot.