Átláthatóság acél

2018.05.08.

Acélipari termékek gyártásával foglalkozó ügyfelünk Budapest 4 kerületi központi irodájában található rack szekrény rendezésére kérték fel rendszergazda szakembereinket.

Ügyfelünk folyamatos fejlődésének köszönhetően újabb és újabb eszközök kerültek beüzemelésre a központi rack szekrénybe. Ennek következtében egyidejűleg a régi és az új szolgáltató hálózati eszközök a hozzá tartozó felesleges kábelek is jelen voltak.
Az előzetes felmérést és egyeztetést követően rendszergazda szakembereink a teljes rack szekrény újra kábelezést tartották a legmegfelelőbb megoldásnak.
A projekt kivitelezésénél az átláthatóság és az esztétikum volt a két fő szempont. Mivel a központi rack szekrényben található az összes szolgáltatói és telekommunikációs eszköz, így a rack szekrény újra kábelezése nem megoldható kiesés mentesen. A kivitelezést ezért rendszergazda szakembereink munkaidőn kívüli időszakban hétvégén végezték el.

A rack szekrény újra kábelezését szisztematikusan végezték el szakembereink. Első lépésként minden egyes kábelt és végpontot egy műszeres tesztelést követően beazonosítottak rendszergazda szakembereink. A beazonosítást követően a felesleges és nem funkcionáló kábeleket, hálózati és egyéb eszközök kiszerelésre eltávolításra kerültek a központi rack szekrényből.

Az aktív használatban lévő hálózati eszközöket egy új elrendezést szerint elhelyezték a rack szekrényben rendszergazda szakembereink. Az eszközök elhelyezését követően a hozzá tartozó méretazonos kábelek beélesítése következett. A kábelek kulturált elhelyezését követően a rack szekrény finom hangolása, azaz a kábelek elrendezése kábelkötegelők segítségével következett.

A projekt végső fázisaként az elvégzett munka teljes körű ledokumentálását végezték el rendszergazda szakembereink. Így végeredményként mind funkciójában és küllemében egy naprakész átlátható rendszer került kialakításra.

Kérjen ajánlatot

Egyedi hálózatok kiépítése, tervezése

Az oldalon található űrlap kitöltésével és az abban található adatainak
elküldésével Ön elfogadja az Adatvédelmi szabályzatot.