Gyorsabb telefonközpont és stabilabb rendszer

2018.02.15.

A belvárosban található Pannon Kincstár megnövekedett igényeit követve szükségessé vált a meglévő hálózati eszközök számára fenntartott rack szekrény újra gondolása és átépítése.

A rack szekrény funkcióját tekintve látja el a vezetékes hálózatok végpontjainak a menedzselését, a hozzá tartozó eszközökkel együtt. A vezeték nélküli Unifi hálózati eszközök végpontjainak és központi eszközeinek a menedzselését.

Továbbá a központi Dell Windows Server, a biztonsági kamera rendszer rögzítő egységének, és telefonközpontot üzemeltető HP Micro Server környezetét, az internet szolgáltató eszközeinek a környezetét biztosítja.

Rendszergazda szakembereink az ügyfelünk vezetőségével közösen, egy előre megbeszélt időpontban egy kidolgozott koncepció alapján elvégezték a rack szekrény átépítését.
Az átépítés során szinte az egész műveletet az elejéről kellett kezdeni, mivel minden eszköz más helyre került a szekrényen belül.

Első lépésként Rendszergazda szakembereink kiszerelték a felesleges eszközöket, kábeleket így növelve az átláthatóságot. Amint kikerültek a felesleges eszközök megkezdődhetett az üzemben maradt eszközök tisztítása és elrendezése. Rendszergazda szakembereink kitisztítottak és bevizsgáltak minden egyes eszközt a szerverekben, szünetmentes tápegységekben.

Mivel számos eszköz található a rack szekrényen, ezért az eszközök elrendezése során ügyelni kellett a szellőzés és a megfelelő hűtés kialakítására. A megfelelő szellőzést nagyban elősegíti a felesleges eszközök kiszerelése és a felesleges kábelek eltávolítása, amik szintén plusz hőt termelnek.

A kiépítés során elsődleges szempont volt az átláthatóság és a beazonosíthatóság, hogy a helyreállítás egy esetleges leállás esetén sem vegyen igénybe pár percnél többet.
A funkcióknak megfelelően, egyedi színű kábeleket építettek be Rendszergazda szakembereink. Így különböztetve meg egy telefon végpontot egy számítógép végponttól, vagy egy wifi eszköztől. Ezt követően a munka utolsó fázisaként a szakembereink elvégezték a végpontok beazonosítását, beélesítését, méretre szabott kábelek beépítését, kábelek kötegelését.

Kérjen ajánlatot

Egyedi hálózatok kiépítése, tervezése

Az oldalon található űrlap kitöltésével és az abban található adatainak
elküldésével Ön elfogadja az Adatvédelmi szabályzatot.